Palvelujen Pirkkalaan oli mukava palata

 

Kaksi vuotinen posti lasten, nuorten ja lapsiperheiden apulaispormestarina Tampereella päättyi  kohdallani seitsemän kuukautta sitten. Helmikuun alussa palasin takaisin Pirkkalan perusturvatoimen palvelukseen hyvin monenlaisia kokemuksia ja varmaan uutta osaamistakin repussani. Paljon oli tapahtunut Pirkkalassakin kuluneen kahden vuoden aikana. Koko minun Pirkkalaurani (1982 lähtien )  ajan kunnan johdossa  ensin kunnanhallituksen puheenjohtajana ja myöhemmin kunnanjohtajana ollut Risto Koivisto oli jättänyt työelämän ja  toinen kohtalaisen pitkään myös kunnanjohtotehtävissä toiminut Antero Saksala oli aloittanut Suomen nykyhistorian toisena pormestarina. Kuntakeskus oli pistetty niin nurin ettei tuttu kukkakauppa löytynyt ensi etsimisellä. Postia ja Salmisen kodinkoneliikettä en ole löytänyt vieläkään.  Korsuvaari sentään seisoi entisellä paikallaan Suupantorin varrella muistuttamassa kaahareita jalankulkijoista.

 

Terveyskeskus näytti ulospäin samalta kuin pari vuotta sitten virkavapaalle lähtiessäni, mutta seinien sisällä oli tapahtunut paljon. Laajennus oli nyt täydessä käytössä ja vuonna 1986 valmistunut rakennuskin oli virkavapaani aikana saneerattu vastaamaan tämän päivän vaatimuksia. Eka päivänä suorittamassani ”tupatarkastuksessa” tuntui aivan uskomattomalta kun kaikki kuulostivat tyytyväisiltä työtilojensa toimivuuteen ja kauneuteen. Apulaispormestarina Tampereella  kierrellessäni tuntui joskus tosi toivottomalta kun toimipisteitä oli niin paljon, että korjauslista oli pakostakin pitkä ja hidas.

 

Pirkkalan terveyskeskuksen toiminnan sisällössäkin on tapahtunut isoja muutoksia. Uusien tilojen myötä vuosia kehitelty oma lääkäri- sairaanhoitaja työparityöskentely, ns. Pirkkala-malli on nyt käytössä ja osoittanut toimivuutensa. Nyt kaikki virat ovat täynnä kun vanhan mallin aikana mm. lääkärin virkoihin oli todella vaikea saada hakijoita. Tapahtuneeseen kehitykseen voi olla tyytyväinen. Yksi kesto-ongelma sentään on jäljellä. Monista yrityksistä huolimatta puhelinliikenteen sujuvuuteen ei tunnu löytyvän ratkaisua. 

 

Lähitulevaisuuden suurena ja kiinnostavana haasteena näen nyt syksyllä alkavan elinkaarimallin mukaisten palveluprosessien rakentamisen ja kuntalaisten osallistumisen palveluiden kehittämiseen. Tuntuu hienolta, että perusturvalautakunta on nimennyt minut lasten, nuorten ja lapsiperheiden palvelujen palvelujohtajaksi. Uskon että kahden viime vuoden kokemus juuri em. alueen apulaispormestarina Tampereella antoi eväitä tähän Pirkkalan perusturvan uuteen kehittämistyöhön, jonka tavoitteena on entistä paremmat ja asiakaslähtöisemmät palvelut.

(kirjoitus julkaistu Pirkkalainen-lehden Viikon vieras sivulla 2.9.2009)

 


Kommentoi kirjoitusta

Nimi:

Sähköposti:

Otsikko:

Palaa kirjoittajan blogi-listaan
 

Blogi

14.10.2012 00:51 - Eikö kunnan tarvitse noudattaa lakeja ?? (1 vastaus, jätetty 30.11 20:38)

23.09.2012 18:49 - Lapsiperheiden köyhyys syrjäyttää (1 vastaus, jätetty 14.05 00:55)

23.09.2012 18:43 - Lääkäri-hoitaja-työparimalli Tampereellekin edes kokeiluna (1 vastaus, jätetty 30.11 22:16)

20.07.2012 14:32 - KUNTAVAALEISSA VALITAAN VALTUUSTO !! (1 vastaus, jätetty 11.10 20:09)

08.07.2012 00:21 - Valosta Valoon näyttelyn avauspuheeni (1 vastaus, jätetty 30.11 15:26)

RSS

hallinnointi

Kirjaudu sisään muista

Toimii parhaiten Firefoxilla!